Jaap Kloppenburg Fotografie

Zelfportret Eerste camera's

In 1983 kreeg ik voor de vakantie de camera van mijn broer te leen. Vakantieseries in dia waren een familietraditie in de tijd. Vol vuur ben ik aangehaakt aan die traditie. Het jaar daarop kreeg ik mijn eigen Minolta A5 die in 1988 werd vervangen door een ware spiegelreflex - de Minolta X-300. In 2008 ben ik overgaan op digitaal.

In de analoge tijd was de magie altijd hoe je keuzes hadden uitgepakt. Wat stond er op de film? Vol spanning keek ik uit naar het moment dat de ontwikkelde film terug kwam. Soms per post - zoals de diafilms van Agfa. Anderen gewoon bij een winkel in mijn woonplaats.

Met de vakantiereportage ben ik vrij automatisch in reportages en straatfotografie beland. Landschappen, toen nog het liefst natuurlandschappen, hadden een grote voorliefde. Nu vind ik het verhaal veel belangrijker. Wat gebeurde er, wat maakten we mee. Mensen zijn meer centraal komen te staan.

In 2018 ben ik gestart als zelfstandig fotograaf. Ook ben ik 2018 de opleiding aan de fotoacademie in Amsterdam gestart. Inmiddels draait mijn fotografie grotendeels om mensen. Ik maak veel portretten, buiten of in de studio, natuurlijk of ge-ensceneerd. Ook maak ik graag reportages over gebeurtenissen. Ik leg graag het tijdsbeeld vast.

In deze video van 2 minuten laat ik kort mijn ontwikkeling in de fotografie de revu passeren.

DuPho.

Als lid heb ik een eigen pagina bij DuPho.

Social Media

Op social media ben ik te vinden op de onderstaande kanalen:

divers

  • Hele diverse verzameling van met name landschappen, stillevens en close-ups Flickr
  • Instagram met dagelijkse situaties die ik tegenkom
  • 500px
  • Mijn oude website over mijn hobby-fotografie Nok Nok

verkoop

  • Werk aan de Muur voor prints op diverse materialen om aan de muur te hangen
  • Foto's uit opdrachten plaats ik vaak ook op Oypo